úterý 8. října 2013

S kým a kde bydlím, žiju?



EVS dobrovolníci jsme tu čtyři, všichni začínáme stejně a zároveň jsme první dobrovolníci v téhle organizaci (což je super, nemají nás s kým porovnávat: )

Je tu se mnou ještě další Češka Dori (shodou náhod studovala v Brně na FSS a máme i nějaké společné známé, svět je malý!), Španěl Alex a později přijede Arménka Veronika, má problémy s vízem. Pro tenhle pobyt potřebuje pracovní vízum, ale zároveň v rámci EVS je v podstatě zakázané pracovat, takže musí žádat o výjimku, v Arménii není chorvatské velvyslanectví, takže se to řeší ještě přes Řecko, no neuvěřitelná byrokracie, myslím, že si pořádně neuvědomujem jak to máme v rámci EU jednoduchý!
během malování chodeb v budově kanceláře Syncro

Syncro se nám postaralo o byt, kde bydlíme společně, což je super. K mé velké radosti máme každý vlastní pokoj, psychicky jsem se připravovala na spolubydlení, takže tohle je opravdu lepší verze. Je součástí starýho domu, tak jsme trochu řešili zimu a topení, ale vypadá to, že tu nakonec nezmrzem.

naše nová adresa!

 
Pokoje jsou vybavené hodně nadivoko, směska nábytku co kde našli, ale už se mi to myslím podařilo dost zútulnit, vylepila jsem fotky a obrázky a jsem jako doma: ) Taky jsme prohrabali půdu a objevili různé poklady, paní domácí je velice vstřícná, tak je to fajn. K naší smůle není v Chorvatsku Ikea, která by se nám velice hodila, prý ji staví, smůla no.
moje

Bydlíme v úplně super oblasti, cca 15 minut tramvají do centra města a jinak všechno kolem po ruce. Po prvním průzkumu jsme spočítali, že ve vzdálenosti cca 5 minut chůze máme supermarket, další menší obchod, dvě pekárny, dvě drogerie, trh s ovocem a zeleninou, spoustu barů a restaurací a kdejakých dalších podniků, paráda! Pekárny a obchody jsou fakt na každým rohu, moc nechápu jak se můžou uživit, ale pro nás jako zákazníky je to rozhodně příjemný.

výborný trhy, Zelňák se může jít celkem zahrabat


Naše nová adresa je: Trakošćanska ulica 25
                                 10000 Zagreb
                                  Croatia

 ...můžete mi posílat pohledy, dopisy, balíky: ))

A samozřejmě jste vítaní na návštěvu, doprava z ČR je sem docela jednoduchá a byt máme prostorný: )

Žádné komentáře:

Okomentovat